Wat doen wij?

Middels ons wijdvertakte Europese leveranciersnetwerk kunnen wij u een totaalpakket aan kartonnen producten tegen de meest gunstige condities aanbieden. Van een Amerikaanse vouwdoos tot een offset display, van een stansverpakking tot een mailingbox van massief karton, Wij weten door onze ervaring voor elk van deze disciplines de voor u beste productielocatie te vinden.

Vanuit de bestaande behoefte proberen wij uw verpakkingsproces te optimaliseren. Wij kijken naar de gebruikte materialen, de handling daarvan, de routing binnen het bedrijf en de vulgraad van de verpakkingen. Daarnaast kijken we naar de gebruikte kwaliteiten en de noodzakelijke kwaliteiten. Tot slot kiezen wij uit ons leveranciersnetwerk de juiste partners met als doel de totale kosten van het verpakkingsproces voor u als klant zo laag mogelijk te houden

Ons doel is om in de huid van de klant te kruipen en probeer je voor te stellen wat hij wenst en wat hij nodig heeft en los samen zijn probleem op. Doe dat flexibel, snel efficient en vakbekwaam voor een wederzijds acceptabele en marktconforme prijs

FSC verpakkingen

Het klimaat verandert. Wij van Van Karton vinden het belangrijk dat ook de toekomstige generaties in hun behoefte kunnen voorzien. Dit betekent dat het leefpatroon van nu moet veranderen. Rekening houden met duurzaamheid is zeer belangrijk. Duurzaam karton kan hierbij ook een steentje bijdragen.

Onze kartonnen verpakkingen worden gemaakt van FSC® gecertificeerd papier afkomstig uit verantwoord bosbeheer. De Forest Stewardship Council (FSC®) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC® spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Om kartonnen verpakkingen olie-, vocht- en vetbestendig te maken worden ze voorzien van een PLA (maiszetmeel) coating in plaats van een plastic (PE) coating. Doordat onze verpakkingen 100% composteerbaar zijn kunnen deze na gebruik weer als voeding dienen voor nieuwe gewassen volgens het cradle to cradle principe. 

Papier wordt gemaakt van hout: milieuvriendelijk en één van de weinige hernieuwbare grondstoffen. Als we goed met onze bossen omgaan dan kunnen we hout en papier eeuwig blijven gebruiken. Kies daarom voor FSC en draag direct bij. Wees transparant en trots op uw keuze en laat zien dat u kiest voor behoud van bossen en inspireer anderen hier ook voor te kiezen door het welbekende FSC-label op uw verpakking of drukwerk te plaatsen.